Zo werkt deze veiling…

Tijdens deze veiling wordt een collectie schilderijen, tekeningen en grafiek geveild. Bieden kan 14 dagen lang via deze website. De sluiting op zondagavond verloopt per kavel (met een tussentijd van 1 minuut) en begint om 21.00 uur. Alle werken worden ‘à tout prix’ (tegen elk bod) aangeboden. Dat wil zeggen dat de startprijs voor alle werken € 0 is en deze altijd tegen het hoogste bod zullen worden verkocht.

Registreren en inloggen
Om te kunnen bieden is het noodzakelijk dat u geregistreerd en ingelogd bent. Registreren hoeft maar éénmaal, ook voor alle andere veilingen die op deze website worden gehouden. Dit gaat eenvoudig met een zelfgekozen gebruikersnaam, uw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord onder het menu ‘Inloggen/registreren’. Na registratie ontvangt u binnen enkele minuten een e-mail ter bevestiging. Houdt er bij de keuze van uw gebruikersnaam rekening mee dat als u een bod uitbrengt, deze naam zichtbaar wordt bij ‘Overzicht biedingen’.

Het biedproces
Bieden en overbieden kan met élk bedrag met een minimum van € 10. Het eerste bod van € 10 en elk volgend minimum bod wordt automatisch in het biedvakje aangegeven.

Als u wordt overboden wordt u hiervan op de hoogte gehouden via e-mail. Alle biedingen worden met gebruikersnaam vermeld onder ‘Overzicht biedingen’ op de biedpagina.

Om alle bieders tot het einde van de veiling gelegenheid tot overbieden te geven, wordt de veiling – per kavel – virtueel afgehamerd. Dat wil zeggen dat als in de laatste 10 minuten nog een bod wordt geplaatst, de veiling van betreffende kavel met 10 minuten wordt verlengd. Een verlenging kan zich herhalen totdat er geen bod meer wordt geplaatst waarna de veiling van deze kavel definitief sluit.

Afronding
Als u de hoogste bieder van een kavel bent wordt dit op de biedpagina weergegeven én bevestigd via e-mail. Via een button, die na verversen van de pagina bij betreffende kavel verschijnt (alléén zichtbaar als u ingelogd bent), kunt u de aankoop van deze kavel afronden. Hierna ontvangt u een factuur via e-mail.

100% Garantie
Doordat alle schilderijen, tekeningen en grafiek in onze veilingen, vooraf in onze galerie worden aangeleverd en beoordeeld, garanderen wij de werken zoals deze op onze website zijn omschreven en weergegeven. Na afloop van een veiling heeft u altijd 3 weken de gelegenheid om aangekochte werken gedetailleerd te bekijken en eventueel ter beoordeling aan derden voor te leggen. Bij onjuiste omschrijving of gerede twijfel van originaliteit nemen wij het geveilde werk zonder problemen terug en worden alle betaalde bedragen geretourneerd.